понеділок, 14 березня 2016 15:21

Попит на товари зменшиться, бо гроші підуть на комуналку - Мінекономрозвитку

Попит на товари зменшиться, бо гроші підуть на комуналку - Мінекономрозвитку

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України прогнозує зниження попиту на споживчі товари через зростання комунальних тарифів в I півріччі 2016 року. Очікується незначне зростання цін, обумовлене знеціненням гривні щодо інших валют. Але подорожчання буде вирівнюватися слабкою купівельною спроможністю населення, збереженням низького рівня світових цін на продовольство та енергоресурси, та стримуванням інфляції державою .

Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на звіт Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Очікується відтягування і так невисокого платоспроможного споживчого попиту з ринку продовольства на ринок послуг, а саме послуг ЖКГ через зростання окремих адміністративно регульованих тарифів", – йдеться у звіті.

Також в документі зазначається, що одним ризиків прискорення інфляції на початку 2016 року є посилення коливання курсу гривні. Цьому сприятиме зниження цін на продукцію українського експорту, політична невизначеність, затримка фінансування з МВФ, що змусить товаровиробників закласти відповідні ризики в ціну.

Зараз ви читаєте новину «Попит на товари зменшиться, бо гроші підуть на комуналку - Мінекономрозвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі