пʼятниця, 21 квітня 2023 15:35

Польща розблокувала транзит: українські яйця і крупи рушили в ЄС

Польща розблокувала транзит: українські яйця і крупи рушили в ЄС
Польща розблокувала транзит сільськогосподарської продукції з України. Фото: pixabay.com

У п'ятницю, 21 квітня, Польща розблокувала транзит сільськогосподарської продукції з України.

Перші вантажівки з крупами, кукурудзою і яйцями перетнуть пункт пропуску "Дорогуськ" у Люблінському воєводстві і поїдуть до Німеччини і Нідерландів. Про це повідомила польська радіостанція RMF FM.

За процедурою, транзитні декларації, зроблені на українсько-польському кордоні, не можна змінити на території Польщі. Транзитні товари не будуть продаватися на польському ринку.

Зернові, яйця, м'ясо птиці і продукти бджільництва будуть охоплені електронною системою нагляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прийшли гроші від МВФ: яка сума траншу

"Зараз відбувається завершальний етап підготовки. П'ять вантажівок просто чекають, коли їх сформують у колону з офіцерами у формі. Це новий спосіб охорони транспорту. Служби будуть супроводжувати водіїв і таким чином стежити за тим, щоб вміст вантажів в цих вантажівках – крупи, кукурудзу і яйця – не розвантажили на території Польщі", – повідомила радіостанція.

7 квітня міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський повідомив, що Україна призупиняє експорт пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику до Польщі.

Заборону на транзит українського збіжжя Польщею запровадили минулого тижня. Через те, що частина української агропродукції залишалась на території цієї країни і створювала цінову конкуренцію польським фермерам.

18 квітня Україна домовилась з Польщею про відновлення транзиту продовольства. Перемовини відбулися у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Польща розблокувала транзит: українські яйця і крупи рушили в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі