пʼятниця, 05 лютого 2016 13:42

Політична нестабільність розхитує курс - Гонтарева

Політична нестабільність розхитує курс - Гонтарева

Останнім часом до сезонних причин зниження курсу гривні: падіння ділової активності на початку року, новорічні свята, виплата 30 млрд грн депозитів, пенсій та соціальних виплат наперед, глава Національного банку України Валерія Гонтарева додала політичну нестабільність у країні. Про це повідомляє Gazeta.ua.

"В останні дні, на жаль, додався ще один ситуативний фактор - це політична нестабільність, яка створює невизначеність щодо майбутнього країни і може послужити підставою для ажіотажного попиту на валюту", - сказала вона під час виступу у Верховній Раді в п'ятницю, 5 лютого.

Серед базових причин падіння гривні голова НБУ перерахувала зниження на чверть виручки від експорту сталі та продовольства через падіння світових цін. Сюди додалися розрив торговельних відносин та транзиту з Російською Федерацією, знецінення валют країн СНД та країн, що розвиваються.

Зараз ви читаєте новину «Політична нестабільність розхитує курс - Гонтарева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі