неділя, 06 березня 2011 19:30

Подорожчання харчів обійдеться українцям у 25 мільярдів гривень - експерт

Подорожчання харчів обійдеться українцям у 25 мільярдів гривень - експерт

Через несприятливі умови на ринку зернових та олійних культур споживачі в Україні, купуючи харчі, витратять 20-25 мільярдів гривень.

Таку думку висловив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса в ефірі Першого ділового каналу.

"Ми маємо бути упевненими у тому, що 20-25 мільярдів гривень восени ми з вами, тобто споживачі, віддамо за здорожчання товарів. Чому? Тому що, за великим рахунком, на сьогоднішній день аграрії бояться сіяти зернові культури, бо вони не знають, чи зможуть вони їх продати по нормальній ціні. Те ж саме стосується олійних культур", - сказав він, додавши, що після осіннього стрибку цін у серпні-вересні все ж варто очікувати зниження вартості продуктів.

Однією з причин нинішнього стану аграрного сектору експерт назвав ручне управління економікою.

"Ці проблеми ми створюємо самі собі. Те, що відбувається з ручним управлінням економікою нашої країни і, у першу чергу, з аграрним сектором, воно, можливо, дасть який ефект у короткостроковій перспективі. Мова йде про запровадження обмежень на експорт зернових з України. Але це дасть негативний ефект на наступні 5-10 років", - зазначив він.

"Зараз починаються весняно-польові роботи. У той же час ми не допускаємо високоякісного насіння на територію України. Ми самі собі зробили перешкоди, щоб західне високоякісне насіння не потрапило до України. Тобто ми знаходимо причини, які не дають розвиватися бізнесу", - додав Ліссітса.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання харчів обійдеться українцям у 25 мільярдів гривень - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі