четвер, 14 квітня 2011 09:44

Податкова відшкодувала ПДВ майже на 9 млрд грн

Податкова відшкодувала ПДВ майже на 9 млрд грн

З початок року Головна податкова адміністрація України відшкодувала ПДВ на суму 8,9 млрд грн.

Про це повідомив голова Державної податкової служби Віталій Захарченко під час брифінгу.

"Повернено в цьому році було 8,9 млрд грн платникам, яким держава заборгувала з повернення ПДВ", - зазначив він.

При цьому він повідомив, що, для порівняння, у березні минулого року повернення ПДВ становило близько 600 млн грн, у березні ж цього року ДПАУ відшкодувала 3,8 млрд грн.

Голова відомства також повідомив, що кількість підприємств, ПДВ яким відшкодовується в автоматичному режимі, з початку року збільшилася в 1,5 рази і до середини року має виросте "в рази".

"У півтора рази фактично збільшилася кількість платників, які будуть отримувати відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Тобто, було 24 підприємства, зараз же їх кількість збільшилася до 35", - зазначив Захарченко.

При цьому, він підкреслив, що питання збільшення кількості таких підприємств відноситься не до податкової, а до платників податків. Так, за його словами, більшість підприємств в Україні не виконує умови виплат офіційних заробітних плат.

"Ми в цілому прораховуємо і бачимо, що до середини цього року кількість платників, які будуть отримувати автоматичне відшкодування ПДВ, збільшиться в рази", - підкреслив глава ДПАУ.

Зараз ви читаєте новину «Податкова відшкодувала ПДВ майже на 9 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі