вівторок, 02 лютого 2021 13:47

Податки за квартири і будинки розраховуватимуть по-новому

Податки за квартири і будинки розраховуватимуть по-новому
Ставка податку буде становити до 0,02% від оціночної вартості нерухомості. Фото: pexels.com

В Україні податок на нерухомість рахуватимуть не від її обсягу, а з огляду на вартість житла.

Згідно з пропозицією, ставка податку становитиме до 0,02% від оціночної вартості нерухомості, розповів глава комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які податки стягують в рамках "Дія City"

Він зазначив, що такий податок можуть не платити пенсіонери, ветерани, малолітні або недієздатні, якщо ціна квартири до 300 мінімалок у містах-мільйонниках і до 100 мінімалок у містах із населенням до 1 млн осіб. Для будинків – 600 мінімалок у великих містах і 250 мінімалок – у містах із населенням до 1 млн осіб.

За чинними правилами, оподатковуються саме "надлишкові" квадрати житла. Зайвою вважають площу будинку від 120 кв. і квартири – від 60 кв. м.

Обсяг квитанції залежить від населеного пункту. Місцева влада має право встановлювати ставку, однак її розмір не може перевищувати 1,5% мінімальної зарплати. 2020 року це 62,5 грн, а 2021-го – 70,8 грн.

У лютому цьогоріч в Україні запланована низка змін у різних сферах життя. Зокрема зміниться тариф на газ, у цивільній медицині використовуватимуть гелікоптер, з'явиться ще одне міністерство.

Зараз ви читаєте новину «Податки за квартири і будинки розраховуватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі