четвер, 30 квітня 2020 13:52

Почали виплачувати карантинну тисячу: під банками черги

Почали виплачувати карантинну тисячу: під банками черги
Уранці 30 квітня тисячі пенсіонерів по всій країні кинулись у відділення "Ощадбанку", щоб отримати обіцяну їм карантинну тисячу. Фото: u-news.com.ua

Уранці 30 квітня тисячі пенсіонерів по всій країні кинулися в відділення "Ощадбанку", щоб отримати обіцяну їм карантинну тисячу від президента. Під відділеннями зібралися чималі черги.

Більшість пенсіонерів ніяк не дотримуються необхідної дистанції, але при цьому більшість стоять у масках.

У приміщенні банку перед банкоматами в кімнаті теж ніде проштовхнутися, там збираються по 7-10 осіб. Деякі прийшли не за тисячею, а оплатити комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавці за харчовою плівкою: в Україні запрацювали ринки

За словами пенсіонерів, у них удома немає інтернету або смартфона і немає можливості оплатити комунальні онлайн, тому доводиться ходити на пошту або в банк.

Пенсіонери можуть отримати тисячу двома способами -на карту або ж через листоноші. При цьому найнетерплячіші почали штурмувати банки, створюючи гігантські черги.

Пенсійний фонд України 23 квітня направив 9,9 млрд грн на виплату одноразової грошової допомоги пенсіонерам у розмірі 1000 грн. Про це повідомляє пресслужба ПФУ. Як зазначили у пресслужбі, 6,4 млн пенсіонерів, які отримують пенсії на рахунки в банках, одноразову допомогу буде зараховано не пізніше 24 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Почали виплачувати карантинну тисячу: під банками черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі