понеділок, 03 квітня 2023 14:30

Після обшуків у Коломойського СБУ заявила про додаткові пів мільярда в бюджет

Після обшуків у Коломойського СБУ заявила про додаткові пів мільярда в бюджет
У лютому СБУ і Бюро економічної безпеки провели обшуки у будинку олігарха Ігоря Коломойського. Обшуки були пов'язані з привласненням 40 мдрд грн Укрнафтою і Укртатнафтою. Фото: pravda.com.ua

Завдяки розслідуванню щодо корупційних схем колишнього менеджменту Укрнафти та Укртатнафти бюджет України поповниться ще на 687 млн грн.

Відповідну суму керівництво Укртатнафти перерахує на користь держави у вигляді податків, несплачених колишніми власниками. Про це повідомила Служба безпеки України.

"За фактом ухилення від сплати обов'язкових платежів нову підозру отримав колишній директор компанії, який наразі перебуває під вартою", ‒ пише СБУ.

Раніше правоохоронці викрили керівництво Укртатнафти ще на одному факті ухилення від сплати податків: 605 млн грн, які вже відшкодовані державі.

Кошти спрямовано на потреби Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа "Роттердам+": оголосили підозри посадовцям групи Ахметова

Попередній менеджмент компанії реалізовував пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку. Хоча суми акцизного збору закладались у ціну для споживачів, нагадує СБУ.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності і притягнення винних до відповідальності, заявили.

1 лютого СБУ повідомила про викриття схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти. Того ж дня правоохоронці обшукали будинок олігарха Ігоря Коломойського.

Видання Forbes оцінює статки Коломойського у $850 млн. Олігарх перебуває під санкціями Сполучених Штатів Америки.

Зараз ви читаєте новину «Після обшуків у Коломойського СБУ заявила про додаткові пів мільярда в бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі