вівторок, 04 липня 2023 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Підрахували, скільки грошей у Європі витратили на українських біженців

Підрахували, скільки грошей у Європі витратили на українських біженців
Європа витратила на українських біженців понад €43 млрд. Фото: pixabay.com

Європейські країни витратили на допомогу для українців, які змушені були рятуватися від війни з Росією, понад €43 млрд.

Суму на допомогу та прихисток від Європи підрахував Кільський інститут світової економіки, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Найбільшу суму коштів серед країн, які приймають українців, витратила Польща. Її допомога складає понад 12 млрд євро. На другому місці за цим показником стоїть Німеччина. Її витрати на українських біженців сягнули майже 11 млрд євро", – ідеться у повідомленні.

Витрати на допомогу включають: грошові виплати; надання житла; медичну допомогу; освітні послуги; харчові продукти та засоби першої необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро та злотий рвонули угору: курс валют на 4 липня

Для прихистку українців Чехія витратила €2,94 млрд, Іспанія – €2,24 млрд, Франція – €2,04 млрд, Румунія – €1,26 млрд, Швейцарія – €1,16 млрд та Італія – €1,15 млрд.

Українські біженці в Нідерландах із наступного року муситимуть платити за навчання як студенти з-поза Євросоюзу. Для багатьох українців це унеможливить подальше навчання у голландських ВНЗ.

Українські біженці, які хочуть навчатися у більшості навчальних закладів Нідерландів, наступного навчального року будуть повинні платити за навчання близько €10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували, скільки грошей у Європі витратили на українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі