середа, 26 жовтня 2011 11:42

Підприємство Ахметова отримало збиток у 500 мільйонів

Підприємство Ахметова отримало збиток у 500 мільйонів

У третьому кварталі ММК ім. Ілліча, який перейшов цього року у власність СКМ Ріната Ахметова, отримав збиток у розмірі 499,9 млн гривень.

Як повідомили в ІГ ТАСК, опублікована звітність ММК ім. Ілліча за третій квартал виявилася істотно гіршою за очікування.

У своїх оцінках експерти припускали нарощування чистого доходу до 9,14 млрд, що 2,2% гірше фактичного значення. При цьому вони очікували побачити чистий прибуток на рівні 18 млн грн, яка по факту опинилася на рівні майже - 0,5 млрд грн.

У ММК ім.Ілліча, як і у Азовсталі та Єнакіївського МЗ, знизилася вартість реалізації продукції і виросла собівартість, що призводить до отримання негативного результату вже на рівні собівартості.

"Погіршення фінансових результатів на ММК ім.Ілліча ми пов'язуємо з трансферним ціноутворенням в рамках Метінвесту і погіршенням кон'юнктури на світових ринках. Припускаємо, що переставши бути профіт-центром, основною фінрезультатат ??ММК ім.Ілліча акумулюється на материнській компанії", - зазначили в ІГ ТАСК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов будував свою імперію за однією схемою - ЗМІ

Аналітики окремо пыдкреслили сильне зростання статті "інші витрати" в звіті про фінансові результати. Згідно з опублікованою звітністю, тільки за третій квартал ММК ім.Ілліча наростив даний показник до 284,69 млн грн проти 21,17 млн за все перше півріччя.

На четвертий квартал чистий дохід оцінили на рівні 8 765, 85 млн грн і чистий збиток на рівні 3,81 млн грн, в результаті чого чистий збиток комбінату в 2011 році перевищить 1,1 млрд грн.

При цьому ключовими передумовами до такої оцінки служать очікування стабілізації виробничої активності на рівнях серпня-вересня 2011 року, при відносній корекції цін на основні види продукції та сировини на світових ринках.

Зараз ви читаєте новину «Підприємство Ахметова отримало збиток у 500 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі