пʼятниця, 04 грудня 2020 12:25

Підприємцям доведеться самостійно купувати POS-термінали

Підприємцям доведеться самостійно купувати POS-термінали
Торговцям доведеться самостійно купувати термінали, щоб продовжити приймання карткових платежів. Фото: pexels.com

Депутати в жовтні подали законопроєкти № 4178 і № 4178-1, якими запропоновано знизити комісію за еквайринг до 0,5-1,4%, а комісію інтерчейндж, що входить до неї, – до 0,3-0,9%. Падіння цієї комісії може змусити банкірів піти з роздрібних мереж.

Банкіри зреагували на такі пропозиції уряду можливим призупиненням обслуговування POS-терміналів у роздрібній мережі. Торговцям доведеться самостійно купувати термінали, щоб продовжити приймання карткових платежів, розповідає finclub.net.

Зникнення POS-терміналів із кас магазинів призведе до падіння продажів і більших збитків, ніж витрати торговців на проведення безготівкової оплати товарів і послуг. Крім того, торгові мережі втратять програми лояльності, кешбеки, розстрочки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть зареєструвати ТОВ онлайн: роз'яснення Мін'юсту

Наслідки відчують і мережі побутової техніки, продажі яких стимулюються кредитами. До того ж, перестане розвиватися інфраструктура таких платежів.

Верховна Рада відтермінувала обов'язкове застосування РРО, реєстраторів розрахункових операцій, для фізосіб-підприємців.

Зараз ви читаєте новину «Підприємцям доведеться самостійно купувати POS-термінали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі