середа, 28 липня 2021 11:31

Перекази заробітчан в Україну сягнуть $13,3 млрд

Перекази трудових мігрантів в Україну цього року сягнуть $13,3 млрд, прогнозує Нацбанк.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Перекази трудових мігрантів у цьому році збільшаться на 11%
Перекази трудових мігрантів у цьому році збільшаться на 11%

"За підсумками перших п'яти місяців року бачимо зростання на 11%. Це в порівнянні з таким періодом 2020-го. За нашим прогнозом, перекази трудових мігрантів цього року збільшаться на 11% – до майже $13,3 млрд унаслідок відновлення економік країн призначення трудових мігрантів і спрощення умов перетину кордону через пришвидшення темпів вакцинації", - розповів заступник голови НБУ Юрій Гелетій в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Туристична активність людей також зростатиме. Є напрямки відпочинку, де достатньо тесту, а в багатьох популярних напрямках – наявності вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота в Польщі: кожен п'ятий українець працює у сфері послуг

"Імпорт подорожей цього року не сягне докризових обсягів. Але в порівнянні з минулим роком, коли через локдауни міжнародне пересування було обмеженим, зараз буде зростання. Ми прогнозуємо збільшення показника поточного року до майже $7 млрд із $4,7 млрд 2020-го. І перевищення докризового рівня – вже наступного року", - додав Гелетій.

Україна опинилася на першому місці в Європі за кількістю заробітчан. Більшість працює нелегально.

Найбільше працездатного населення, що працює за кордоном, українці. Про це розповів міністр економіки Олексій Любченко під час форуму "Україна 30. Трудові ресурси".

Кількість українських трудових мігрантів за 2020 рік сягнула 3 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «Перекази заробітчан в Україну сягнуть $13,3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі