неділя, 27 лютого 2022 17:36

Пенсії та соціальні виплати. Як отримати гроші під час війни

Пенсії та соціальні виплати. Як отримати гроші під час війни
Пенсії та грошову допомогу виплачуватимуть через відділення Ощадбанку. Фото: pixabay.com

Українці, які змінили місце проживання під час воєнного стану, зможуть безперешкодно отримати пенсії та соціальні виплати. У Мінсоцполітики пояснили, як це зробити.

Для людей, які у період військових дій змінили своє місце проживання на території України, та одержували соціальні виплати через Укрпошту, встановили особливий порядок продовження цих виплат.

За місцем свого перебування необхідно звернутися та повідомити про зміну місця проживання особисто або за телефоном:

пенсіонерам — до органів ПФУ;
одержувачам грошових допомог — до органів соціального захисту населення.
Також пенсіонери можуть звернутися через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта відновила роботу - які послуги доступні

Пенсії та грошову допомогу виплачуватимуть через відділення Ощадбанку як грошовий переказ без відкриття рахунку. Для отримання коштів у відділенні банку необхідно пред'явити паспорт та довідку про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера).

Пенсійний фонд України забезпечує вчасну виплату пенсій під час воєнного стану, повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Пенсійний фонд перерахував в повному обсязі кошти на виплату пенсій, виплату і доставку яких за місцем фактичного проживання одержувачів здійснює Укрпошта, там де працюють відділення.

В Україні введений воєнний стан після нового вторгнення Росії.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії та соціальні виплати. Як отримати гроші під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі