четвер, 16 травня 2013 03:12

Партія регіонів може виграти бій за приватизацію ГТС — прогноз

Партія регіонів може виграти бій за приватизацію ГТС — прогноз
Фото: www.day.kiev.ua

Опозиція може програти владі бій навколо приватизації газотранспортної системи (ГТС) України.

Такий прогноз щодо підтримки відповідного закону в парламенті озвучив в ефірі телеканалу ТВі  голова правління альянсу "Нова енергія" Валерій Боровик.

"Коли керівництво Росії озвучило, що мають подати документи для того, аби було створено консорціум на двох або продовжені переговори про оренду газотранспортної системи, і, відповідно, має бути змінене законодавство, тоді було блокування Верховної Ради. І вже тоді я заявляв, що будемо бачити справжню опозиційність партій, фракцій", - зазначив експерт.

Водночас Боровик спрогнозував, що опозиційним силам не вдасться завадити парламентській більшості прийняти потрібний закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Час вже прийшов і треба приймати рішення" - Ставицький про ГТС консорціум

"Мій прогноз: на жаль, я думаю, що опозиція може програти цей бій, і це погано", - підкреслив він.

Водночас експерт порадив депутатам, якщо вони дійсно турбуються про енергетичну незалежність держави, вийти на трибуну і сказати, що вони "підтримують цей хороший законопроект, але він не на часі сьогодні".

"Тому що під гарними гаслами європейськості, приватизації, прозорих процесів він дозволить зробити неправильні вчинки. Тому не слід підтримувати цей законопроект сьогодні. Задля цього, можливо, навіть доведеться блокувати Верховну Раду", - пояснив Боровик.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів може виграти бій за приватизацію ГТС — прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі