вівторок, 14 грудня 2021 18:41

Парламент затвердив податковий режим Дія.City

Парламент затвердив податковий режим Дія.City
Парламент затвердив податковий режим Дія.City. Фото: city.diia.gov.ua

Парламент дозволив ввести спеціальний податковий режим для IT-компаній Дія.City. Він вводиться з січня 2022 року.

Відповідний закон Верховна Рада України ухвалила сьогодні, законопроєкт № 5376 містив положення про податкове навантаження на резидентів Дія.City.

Проєкт Дія.Сity передбачає спеціальний правовий режим для IT-галузі. Для компаній-резидентів Дія.Сity діятимуть спеціальні умови оподаткування, нові форми та варіанти співпраці працівника з компанією та окремий порядок взаємодії з державними контролюючими органами.

Податковий спецрежим для Дія.City передбачає податкові пільги для IT-компаній, які вони оберуть за власним бажанням. Податкове навантаження для таких компаній зменшиться у 5 разів у порівнянні із загальною системою оподаткування, кажуть автори законопроєкту.

Податкові новації для компаній-резидентів Дія.City можна умовно розділити на три групи − щодо податків на доходи працівників та гіг-спеціалістів (альтернатива ФОП); оподаткування прибутку підприємства; оподаткування дивідендів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три десятка айтішників проти створення для них особливих умов в "Дія Сіті"

Доходи працівників компаній будуть оподатковуватись за такими ставками – податок на доходи фізичних осіб 5%; військовий збір 1,5%; мінімальний ЄСВ 22%.

Компанії зможуть вибрати податок на виведений капітал 9%, або ж податок на прибуток 18%.

Дивіденди – отримувачі дивідендів зможуть сплачувати податок на дохід фізичних осіб за нульовою ставкою у разі отримання виплати по них не частіше одного разу на два роки. Також фізичні особи отримають право на податкову знижку у разі придбання акцій компанії-резидента Дія.City.

Президент Володимир Зеленський 1 грудня оголосив про створення в Україні найпотужнішого IT-хабу в Центральній і Східній Європі.

За п'ять років "Дія Сіті" дозволить збільшити об'єм IT-ринку вдвічі, заявив президент. Основний закон №1667-IX про Дія.City ухвалений парламентом та підписаний президентом влітку.

Зараз ви читаєте новину «Парламент затвердив податковий режим Дія.City». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі