вівторок, 13 липня 2021 21:40

Три десятка айтішників проти створення для них особливих умов в "Дія Сіті"

Три десятка айтішників проти створення для них особливих умов в "Дія Сіті"

Під стінами Верховної Ради 13 липня відбувся невеликий мітинг проти впровадження в країні спецрежиму для ІТ-галузі "Дія Сіті". Протестувальники вважають, що індустрії не потрібні особливі податкові та правові умови, оскільки вона і так успішно розвивається.

Учасники протесту, яких налічувалося трохи більше 30 осіб, дивувалися, чому держава вирішила стимулювати ІТ-галузь, а не які-небудь інші сектори економіки.

Вони побоюються, що їх насильно змусять вступати в Дія Сіті, попри те, що проєктом закону про спецрежим передбачено добровільне резидентство.

Як пояснив розробник, який побажав залишитися невідомим, IT-компанії придумали "Дія Сіті" для того, щоб отримувати надприбутки. "Вони видають підтримку бізнесу за підтримку галузі", - обурився він. "Я не вірю влади" - заявив ще один учасник мітингу, який не назвав свого імені. Учасники акції сказали, що поїдуть з країни, якщо буде прийнятий закон про "Дія Сіті".

Організатор акції, студентка Олена, представилася як Java-розробник і розповіла, що у акції немає централізованого координатора, і це стихійний рух, яке не залежить ні від якої компанії і ніким не проплачений.

Зараз ви читаєте новину «Три десятка айтішників проти створення для них особливих умов в "Дія Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі