вівторок, 25 червня 2024 23:30

Восени періоди відключення світла в Україні можуть зменшитися

Восени періоди відключення світла в Україні можуть зменшитися
Восени відключення світла стануть меншими. Фото: Укрінформ

Восени ситуація з енергосистемою України може покращитися.

Це при умові якщо не буде нових обстрілів і електростанції завершать технічне обслуговування вчасно, в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, пише Gazeta.ua.

Відновлення та запуск запланованих потужностей допоможе зменшити частоту відключень світла, пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дають максимальне "зелене світло" на сонячні батареї. Скільки вони коштують

"На даний момент ситуація з енергосистемою в Україні залишається важкою. Багато електростанцій проходять технічне обслуговування, відновлення та ремонт, що необхідно завершити в літній період. Це зумовлено пошкодженнями, які виникли внаслідок обстрілів та зношеністю обладнання", - розповіла Гринчук.

Останнім часом зріс дефіцит електроенергії і почали частіше вимикати світло. Під час останньої атаки 22 червня ворог атакував об'єкти оператора системи передачі електроенергії, що значно ускладнило ситуацію.

Треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть присутні в нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, у години пікового споживання.

Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький повідомив, що графіки відключень світла будуть дещо більшими з 11:00 до 23:00, аніж у решту часу доби. І так триватиме, орієнтовно, до кінця липня.

Зараз ви читаєте новину «Восени періоди відключення світла в Україні можуть зменшитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі