пʼятниця, 06 березня 2015 15:34

Окупанти захопили в Криму майна ВМС України мінімум на 1,5 млрд грн

Окупанти захопили в Криму майна ВМС України мінімум на 1,5 млрд грн
Фото: volynpost.com

Вартість захоплених Росією в Криму активів Військово-морських сил України оцінюється щонайменше в 1 млрд 495 млн грн.

Щодо інших номенклатур і військового майна, які залишилися в Криму, наразі оцінки вартості немає, складаються інвентаризаційні списки. Про це пише Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

До того моменту, як в червні 2014 року Росія в односторонньому порядку припинила всі переговори щодо повернення озброєнь, техніки та майна ВМС України, з Криму встигли вивести: три бойові кораблі, 32 судна забезпечення, 1438 одиниць автомобільної, бронетанкової та спецтехніки, 24 літаки і вертольоти.

Водночас, в руках окупантів залишилось 11 бойових кораблів та катерів, шість суден і катерів забезпечення,  2363 одиниць автомобільної, бронетанкової та спецтехніки, три літальні апарати, шість берегових протикорабельних комплексів.

Він також повідомив, що ведуться переговори зі США про можливість передачі ВМС України катерів берегової охорони безкоштовно та б\у корветів і тральщиків за мінімально можливою ціною.

Також ведуться переговори з європейськими країнами про отримання ВМС України комплектуючих.
Наразі в Україні будують два малі броньовані артилерійські катери для ВМСУ та озробляється морський патрульний катер типу "Лань".

Тимчук також повідомив, що Держпрограму будівництва бойових кораблів класу "корвет" заморозили до закінчення бойових дій на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти захопили в Криму майна ВМС України мінімум на 1,5 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі