вівторок, 12 вересня 2023 16:54

Громадська спілка "Асоціація деревообробних підприємств України" підписала Меморандум про співпрацю зі своїми польськими колегами
Подія

У рамках X Міжнародного конгресу Деревообробної промисловості, що відбувся 11 вересня у місті Познань (Польща), голова ГС "Асоціація деревообробних підприємств України" Павло Васильєв та представники Польської асоціації деревообробників підписали Меморандум про співпрацю.

  Програма Меморандуму про співпрацю ГС "АДПУ" з польськими колегами
Програма Меморандуму про співпрацю ГС "АДПУ" з польськими колегами

ГС "АДПУ" була створена у 2022 році та покликана захищати та просувати інтереси представників деревообробної та лісової галузей. Наразі Асоціація налічує 85 членів з різних регіонів нашої країни і є найбільшою організацією представників даних галузей в Україні. Підприємства-члени ГС надають понад 12 тисяч робочих місць. Їх річна переробка складає більш як 1,5 млн куб. м деревини. Продукцію реалізують у понад 35 країн світу. Як зазначив Павло Васильєв, підписання меморандуму відкриває значні можливості для подальшої співпраці українських й польських деревообробників та розширює коло спільних проєктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадська спілка "Асоціація деревообробних підприємств України" звітувала про перший рік своєї діяльності

  Голова ГС «Асоціація деревообробних підприємств України» Павло Васильєв. Фото: ГС "АДПУ"
Голова ГС «Асоціація деревообробних підприємств України» Павло Васильєв. Фото: ГС "АДПУ"

"Сподіваюся, що у рамках співпраці деревообробники обох країн зроблять координацію зусиль для спільного розвитку. Також нам є чому повчитися у Польщі, бо в цій країні деревообробна галузь вже пройшла шлях становлення. Перейняти досвід нам буде дуже корисно. Сподіваюся на плідну співпрацю й з організації спільних навчальних центрів, як для молодших фахівців, так і центрів підвищення кваліфікації працівників та профільних навчальних закладів, що сприятиме розвитку галузі. Я впевнений, що ми будемо приділяти увагу всім нашим питанням, створенню спільних україно-польських проєктів для інвесторів з країн ЄС та Близького Сходу. Підписанням Меморандуму ми закладаємо міцний фундамент для майбутніх успіхів та надбань", - наголосив Павло Васильєв.

Слід зазначити, що ГС "АДПУ" вже були підписані Меморандуми про співпрацю з Австрійською асоціацією деревообробної промисловості та Асоціацією деревообробників Туреччини, а у червні 2023 року в Дрездені Рада експертів FOREST EUROPE вирішила надати АДПУ статус спостерігача.

ГС "Асоціація деревообробних підприємств України" захищає інтереси учасників ринку деревини, а також всіляко намагається створити їм зручні умови при купівлі чи продажу ресурсу.

Так, у вересні 2022 року ГС "АДПУ" запустила Telegram-бот, який надає можливість створювати заявки на купівлю або продаж пиломатеріалів, необробленої деревини, паливної продукції та зорієнтуватися на ринку - побачити ціни та тренди.

Зараз ви читаєте новину «Громадська спілка "Асоціація деревообробних підприємств України" підписала Меморандум про співпрацю зі своїми польськими колегами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі