вівторок, 06 лютого 2018 16:35

"Нової фінансової кризи не буде" - прогноз аналітика

"Нової фінансової кризи не буде" - прогноз аналітика
Причиною світової фінансової кризи 2008-2009 років було банкрутство багатьох фінансових організацій. Зараз такого немає. Фото: REUTERS

Падіння світової економіки на цей момент не варто очікувати, розповів Gazeta.ua аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко.

"Так, на ринках відбулося падіння і зниження котирувань. Але в загальному розрізі зниження не перевищило 8 відсотків. При цьому, за останній рік фондовий ринок виріс більш, ніж на 20%. А з початку 2018-го - в середньому на 9 відсотків. Таким чином, поточне падіння на фондових ринках є корекцією, не більше того. У розрізі світової економіки це не означає уповільнення або кризи", - зазначив Максим Пархоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд візьме в борг 230 млрд грн

За словами аналітика, на Україну ці події не вплинуть.

"Причиною світової фінансової кризи 2008-2009 років було банкрутство багатьох фінансових організацій. Зараз такого немає. Система стабільніша та стійкіша, ніж торік. Тоді найбільше постраждали Сполучені Штати, слідом за ними - Європа. Каскадом криза перейшла на інші регіони. Зараз немає причин для повторення подій тих років", - каже Пархоменко.

Вчора після обвалу фондових ринків США та падіння акцій компаній-гігантів 500 найбагатших людей світу втратили $114 млрд. Причиною падіння експерти називають швидке зростання прибутковості американських держоблігацій. Крім того, виправдалися побоювання щодо зростання інфляції та підвищення процентної ставки Федеральної резервної системи. Втрати в Нью-Йорку обернулися подальшим падінням на азійських ринках. Вранці 6 лютого японський індекс Nikkei втратив 6,6%, китайський Hang Seng впав на 5%, фондовий індекс Шанхайської фондової біржі Shanghai Composite - на 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «"Нової фінансової кризи не буде" - прогноз аналітика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі