понеділок, 21 травня 2018 11:00

Новий склад НКРЕКП буде дійсно незалежним - експерт

Новий склад НКРЕКП буде дійсно незалежним - експерт
Номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП на засіданні 14 травня затвердила перелік з 10 кандидатів. Фото: oilreview.kiev.ua

Робота номінаційною комісії з відбору нових членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), була прозорою і відкритою. Це означає, що склад Регулятора буде дійсно незалежним. Про це заявив керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій.

"Сам процес, я вважаю, це реально великий крок у бік прозорості. Ми бачили, що процес був публічним, що члени номінаційної комісії дійсно мають репутацію, до них у ринку є довіра як до організації. Є питання по окремих людях, але в принципі це дійсно професіонали, які здатні, перше, скласти критерії відбору, і друге, відібрати. Тому так, я думаю, що новий склад НКРЕ дійсно буде незалежним. І, можливо, буде працювати більш ефективно і приймати більш обґрунтовані рішення".

За словами експерта, вкрай важливо на даний момент завершити процес відбору, щоб новий склад Комісії зміг продовжити роботу з імплементації реформ в енергосекторі.

"Ті реформи, які були проголосовані ще рік тому, їх потрібно терміново всі імплементувати, тому що фактично до запуску нової моделі енергоринку залишився тільки рік. І зволікання зараз, звичайно, дуже небажане. Я дуже сподіваюся, що їх компетенції, тих п'яти гідних людей , які будуть відібрані президентом, вистачить для того, щоб дуже швидко і дуже ефективно зробити все, щоб ті недоліки, які з'явилися у тому числі в останні півроку, поки регулятор взагалі не працював або працював в такому напівмертвому режимі, щоб це все наздогнати і перегнати. Тому що часу дуже мало", - сказав він.

Як зазначив Олександр Паращій, першочерговими завданнями для нового складу НКРЕКП, є підготовка реформи оптового ринку електроенергії, запуск об'єктів зеленої енергетики, які постійно вимагає отримання ліцензій, а також питання РАБ-регулювання обленерго.

Нагадаємо, Номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП на засіданні 14 травня затвердила перелік з 10 кандидатів для передачі президенту України на розгляд.

До переліку переможців конкурсу увійшли: Олександр Формагей, Олена Антонова, Дмитро Коваленко, Оксана Кривенко, Андрій Борисенко, Олексій Магда, Валерій Цаплін, Руслан Кайдаш, Євген Магльований, Дмитро Олефір.

Зараз ви читаєте новину «Новий склад НКРЕКП буде дійсно незалежним - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі