середа, 15 березня 2017 16:15

Незалежний аудитор оцінив діяльність НАБУ

Незалежний аудитор оцінив діяльність НАБУ
Незалежний аудитор оцінив діяльність НАБУ / Фото: Деловая столица

Результати роботи Національного антикорупційного бюро є посередніми.

Про це сказав кандидат на посаду незалежного аудитора НАБУ Найджел Браун, пише "Інтерфакс".

"НАБУ важливий орган у системі боротьби з корупцією. Однак якщо врахувати всі ресурси, які витрачають на його діяльність - гроші, людські ресурси, - то тоді результати діяльності на сьогодні посередні", - сказав він.

Він погодився з тим, що НАБУ повинно отримати право на прослуховування, якщо буде чіткий механізм на законодавчому рівні.

"У багатьох країнах для збору доказів, прослуховування застосовують не тільки щодо конкретної людини, а й членів її сім'ї. Йдеться про широке коло осіб і дуже важливо зрозуміти, де доцільно провести межу дозволеного", - прокоментував Браун.

Браун також виступив за незалежну антикорупційну прокуратуру. Однією з причин він назвав зловживання всередині Генпрокуратури.

"Якщо навести приклад Великої Британії, то там є спеціальний офіс боротьби з великим шахрайством, який опікується цими питаннями. Обсяг інформації, яку вони збирають, вимірюють сотнями гігабайт", - додав він.

Британського слідчого Найджела Брауна на посаду незалежного аудитора НАБУ рекомендувала авторитетна Світова асоціація детективів. Він займався справою колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка, якого отруїли радіоактивним полонієм-210 у Лондоні 23 листопада 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Незалежний аудитор оцінив діяльність НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі