пʼятниця, 25 березня 2022 03:04

Не можуть погасити борг. Перша компанія Росії входить у технічний дефолт

Не можуть погасити борг. Перша компанія Росії входить у технічний дефолт
Компанія "Сєвєрсталь" належить російському олігарху Олексію Мордашову. Фото: chermk.severstal.com

Компанія "Сєвєрсталь" перша в Росії допустила технічний дефолт за своїми паперами.

Вона так і не змогла виплатити інвесторам борги за випуском євробондів до закінчення льготного періоду через блокування коштів банком, повідомляє Bloomberg.

Компанія належить підсанкційному олігарху Олексію Мордашову. "Сєвєрсталь" переказала банку Citigroup необхідну виплату у $12,6 млн завчасно, банк заблокував їх на своєму рахунку. В установі заявили, що вони мають отримати дозвіл на проведення транзакції у Міністерства фінансів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія запровадила санкції проти Лукашенка та пропагандистів Росії

Йдеться про випуск єврооблігацій на суму 800 мільйонів доларів з погашенням у 2024 році під 3,15% річних.

Пільговий період закінчився в середу, 23 березня. Компанії не вдалося вчасно отримати дозвіл та розблокувати кошти, інвестори так і не отримали свої виплати до кінця середи або у четвер.

Унаслідок цього "Сєвєрсталь" першою серед російських компаній входить у технічний дефолт. Іноземні інвестори можуть засумніватися щодо спроможності російських компаній далі виконувати свої зобов'язання після введення жорстких санкцій Заходу.

Олексій Мордашов є головою ради директорів ПАТ "Сєвєрсталь", а також "Сєвєргруп". Остання входить до складу акціонерів банку "Росія" (5,4% акцій на 2017 рік).

Країни ЄС одна за одною вводять санкції проти Мордашова та накладають арешт на його майно. В Італії конфіскували його яхту "Леді М". У Великій Британії зняли з реєстрації літаки, які належать олігарху.

Після пропозиції підвищити податки для найбільших металургійних і гірничодобувних компаній РФ, статки Мордашова зменшилися на $444 млн.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Не можуть погасити борг. Перша компанія Росії входить у технічний дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі