четвер, 28 листопада 2013 16:18

Не Європа має платити Україні за асоціацію, а навпаки - експерт

Не Європа має платити Україні за асоціацію, а навпаки - експерт
Володимир Дубровський. Фото: radiosvoboda.org

Європейський Союз не вимагає від українських підприємств негайного переходу на європейські стандарти.

Про це розповів старший економіст Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Володимир Дубровський у ефірі радіо "Голос столиці".

"Туреччина 50 років перебуває у зоні вільної торгівлі, і ніякі підприємства там ніхто не змушував переходити на євростандарти. Це справа добровільна і дуже вигідна. Ті підприємства, які вже сьогодні працюють за європейськими стандартами, вже сьогодні продають свою продукцію в країнах ЄС", - сказав Дубровський.

За його словами, не ЄС має платити Україні за вільну торгівлю, а навпаки.

"Зона вільної торгівлі ЄС - це найбільший ринок у світі. І він стане ще більшим, займе практично половину світового ринку, якщо утвориться зона вільної торгівлі ЄС-США. І от за таку можливість мала б платити Україна, а не навпаки", - зазначив Дубровський.

Нагадаємо, українська влада заявила, що державі необхідно близько 160 млрд євро компенсації за входження до зони вільної торгівлі ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Не Європа має платити Україні за асоціацію, а навпаки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі