середа, 27 листопада 2013 20:32

Тимошенко відмовилась від звільнення заради підписання Угоди про асоціацію

Тимошенко відмовилась від звільнення заради підписання Угоди про асоціацію
Юлія Тимошенко Фото: reuters.com

Ув'язнена екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликає лідерів об'єднаної Європи підписати Угоду про асоціацію з Україною, не висуваючи будь-яких умов щодо її звільнення, якщо президент Віктор Янукович ухвалить таке рішення.

Про це йдеться у зверненні Тимошенко до лідерів Європи. Його озвучила дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко після зустрічі з матір'ю в харківській ЦКЛ № 5.

"Якщо під тиском великого повстання українців на всіх євромайданах в Україні і по всьому світу Янукович в останній момент 29 листопада таки вирішить підписати угоду, на це є мізерна надія, яка базується на страхах авторитарного лідера перед повстанням народу, якщо Янукович прийме позитивне рішення, я гаряче прошу вас підписати угоду в п'ятницю без будь-яких коливань і умов, в тому числі що стосуються мого звільнення", - закликала Тимошенко.

Екс-прем'єр зазначає, що проблема не в свободі одного політв'язня, а в тому, що українська влада не пройшла тест на здатність мислити і діяти по-європейськи.

"Я розумію, що моє звільнення, в першу чергу, важливий тест на здатність українського керівництва мислити і діяти по-європейськи, тест на щирість у прийнятті європейських цінностей. Цей тест не пройдений. Я від усього серця дякую всім вам, що ви вже третій рік самовіддано боретеся за свободу українських політв'язнів - свободу для Юрія Луценка, для мене і для всіх інших. Дякую за те, що всіма силами захищаєте в Україні демократію", - написала вона.

Тимошенко вважає, що сьогодні потрібно звільняти не лише окремих політв'язнів, а потрібно звільняти Україну.

"Це значить: потрібно обов'язково підписати Угоду, якщо Янукович на це погодиться. Підписуючи з нами угоду, ви допоможете цілій нації подолати цивілізаційну прірву, яка створена помилковими ідеологіями і агресивними імперіями, зробите ще один важливий крок до возз'єднання всієї Європи", - йдеться в зверненні Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилась від звільнення заради підписання Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

185

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі