середа, 27 листопада 2013 18:06

Меркель у Вільнюсі збирається зустрітися з Януковичем

Меркель у Вільнюсі збирається зустрітися з Януковичем
фото: kievskaya.com.ua

Канцлерка Ангела Меркель під час свого візиту на саміт "Східного партнерства" хоче зустрітися з президентом Віктором Януковичем.

Меркель хоче тримати двері до асоціації з ЄС для України відкритими. "Ми надали Україні запрошення у рамках "Східного партнерства". Запрошуватимемо і надалі", - заявила Меркель у середу, 27 листопада, в Берліні. З огляду на рішення Києва, Меркель вказала на "структурні проблеми" у відносинах з Росією, подолати які спробує, вочевидь, вже наступний уряд Німеччини. "Наближення до Європи досі завжди сприймалося як відмежування від Росії", - наводить слова канцлерки dpa. На її думку, слід припинити мислити категоріями "або ви з нами - або проти нас". "Холодна війна закінчилася. Країни мають ухвалювати свої рішення добровільно", - зазначила Меркель. При цьому канцлерка запевнила, що Німеччина має великий інтерес до Росії як до стратегічного партнера. "Ми повинні зараз подолати останні пережитки холодної війни", - сказала Меркель, вказавши на готовність посередничати у конфлікті Москви і Києва.

Тим часом, як стало відомо з наближених до німецького уряду джерел, Берлін і надалі наполягатиме на звільненні ув'язненої екс-голови українського уряду Юлії Тимошенко, незалежно від долі угоди про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «Меркель у Вільнюсі збирається зустрітися з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі