середа, 21 листопада 2012 18:00

НБУ пообіцяв поки не забороняти обмін валют: "Це надто жорстко"

НБУ пообіцяв поки не забороняти обмін валют: "Це надто жорстко"
НБУ виступає за те, щоб валютообмінні операції здійснювалися в касах банків. Фото: job-sbu.org

Національний банк України (НБУ) не планує ініціювати заборону на операції з обміну валют.

Про це заявив глава Комітету НБУ щодо запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій Юрій Горшков в інтерв'ю каналу БТБ.

"Наші громадяни виїжджають за кордон на відпочинок, на навчання, на лікування. Тому це надто жорсткий захід, і ми не збираємося до нього вдаватися", - сказав він.

При цьому Горшков підкреслив, що НБУ виступає за те, щоб валютообмінні операції здійснювалися в касах банків, а не в обмінних пунктах.

"Тому всі наші зусилля будуть спрямовані на те, щоб перевести валютообмінні операції в каси банківських установ", - зазначив Горшков.

Необхідність введення в Україні податку на продаж валют глава Комітету НБУ пояснив боротьбою з валютними спекулянтами.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Засідання Кабміну: Азаров сварив міністрів, а Присяжнюк напружено думав

"Фахівці, банкіри кажуть про те, що населення і ринок втомилися від спекуляцій. Ця ситуація не може тривати нескінченно, тому що вимиваються наші кошти, наші резерви тільки через те, що хтось хоче заробити надприбуток. Це ненормальна ситуація, ми будемо з цим боротися", - розповів Горшков.

На питання, чи не побоюється НБУ реакції олігархів, які зберігають свої заощадження переважно в інвалюті, Горшков відповів:

"Основна функція Національного банку - це забезпечення цінової стабільності та стабільності національної валюти. Тому Національний банк буде докладати максимум зусиль для виконання поставлених перед ним завдань".

Зараз ви читаєте новину «НБУ пообіцяв поки не забороняти обмін валют: "Це надто жорстко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі