понеділок, 16 жовтня 2017 11:22

Назвали суму, яку найчастіше просять для старту бізнесу

Назвали суму, яку найчастіше просять для старту бізнесу
Для старту власної справи бізнесмени найчастіше просять від 100 до 130 тисяч гривень. Фото: надане фермою "Бабині кози"

Для старту власної справи бізнесмени найчастіше просять від 100 до 130 тисяч гривень у банку. Їх беруть на два роки, за це мають повернути від 150 до 200 тисяч гривень з від-сотками. Такі дані наводить міжнародна організація бізнесу.

"Найчастіше бізнесмени просять на відкриття ферм різних напрямків. Лише за останній рік відкрили понад 5000 різних ферм. На завдаток ставлять власне житло і машини. Ще торік ця сума була більшою. Тоді бізнесмени брали від 200 до 500 тисяч гривень у кре-дит. Зараз кредитів побоюються, та й банки неохоче йдуть на кредитування", - каже біз-нес- консультант Андрій Степанвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк розповів, коли Україна може отримати черговий транш МВФ

Торік частіше відкривали бізнеси пов'язані з ІТ сферою – комп'ютерні класи, різні нав-чальні програми.

"Бізнес завжди міняється відповідно до економічної ситуації в країні. Цього року вели-кий спад, тому бізнесмени намагаються відкривати те, що швидко принесе гроші. Зараз це ферми, бо бракує на ринку продукції різного рівня", - пояснив експерт.

Найбільше бізнесмени вкладають в розвиток тваринництва та переробку сировини. Цей бізнес окуповується за 3-5 років.

Зараз ви читаєте новину «Назвали суму, яку найчастіше просять для старту бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі