пʼятниця, 18 грудня 2020 11:50

Назвали причини несподіваного падіння цін на свинину

Назвали причини несподіваного падіння цін на свинину
Значну роль відіграє зниження попиту на свинину з боку готелів, ресторанів і кафе. Фото: unsplash

Ціни на свинину знизилися, попри їх традиційне підвищення напередодні новорічних свят.

Про це пише AgroPortal.

Ситуація з цінами на свинину може бути пов'язана зі збільшенням обсягів імпорту 2020 року.

"Європейська свинина продовжує падати в ціні. Однак імпортні квоти на в'ялену свинину з країн ЄС вичерпалися кілька місяців тому, на м'ясо на кістці - ще минулого місяця. Якби саме від цього залежала динаміка внутрішніх цін на свинину, вартість м'яса могла б підвищитись на 10-12 відсотків. Однак поки що спостерігаємо зворотну ситуацію, що вказує на відсутність впливу імпорту", - вважає президент Всеукраїнської асоціації імпортерів м'яса і м'ясопродукції Василь Король.

За його словами, значну роль відіграє зниження попиту на свинину з боку готелів, ресторанів і кафе. Частина з них не пережила 1-го карантину, робота інших зупинилась в очікуванні чергового локдауну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що подорожчало у листопаді найбільше

Експерт ставить під сумнів очікування напливу імпортної свинини на початку року.

"Більшість компаній-імпортерів не очікує подорожчання свинини в наступні пару місяців. Завозити і тримати на складі товар, який за кілька тижнів подешевшає, жоден підприємець не буде. Тому поки що ціни на свинину в Україні не змінять вектор руху, імпорту боятися не варто", - запевняє Василь Король.

З його слів, на ціни зараз більше впливає не імпорт, його запаси або очікування, а ослаблення попиту та ситуація на суміжних ринках м'яса, зокрема, курятини.

Українська сім'я із 4 осіб витратить на новорічне застілля у середньому 1706 грн. Це на 5,3% більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини несподіваного падіння цін на свинину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі