четвер, 13 липня 2017 15:42

Назвали причини, чому не дешевшає морква

Назвали причини, чому не дешевшає морква
Україна почала завозити моркву з ЄС. Фото: likarski-roslini.net.ua

Україна почала завозити моркву з ЄС.

Багато українських виробників скоротили виробничі площі під морквою через незадовільні фінансові результати попереднього сезону. Крім того, дощова погода перешкоджає збиранню, пише "Інфо-Шувар".

У Львові пропозиція ранньої моркви дуже обмежена, а ціни на продукцію зросли до 9-10 грн/кг. Миту моркву врожаю 2016 року виробництва Нідерландів і Польщі пропонують по 12-13 грн/кг. Попит на неї надзвичайно високий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ягоди найбільше подорожчали?

Ціни на вітчизняну ранню моркву на оптовому ринку в Херсонській області зросли до 9-12 грн/кг. Фермери південних регіонів погоджуються продавати моркву з поля не дешевше 8-10 грн/кг.

Востаннє така ситуація була в червні 2015 року, коли рання морква в Україні коштувала близько 11-13 грн/кг. Тоді також спостерігали скорочення виробництва. Але вже у серпні ціни на продукцію впали до 5 грн/кг. У середині липня 2016 року оптові ціни на українську моркву були майже в 2,5 рази нижчі.

Каструля борщу подорожчала на 9,2%. Найдешевші овочі для популярної страви у Миколаївській області, найдорожчі - в Києві.

Каструля борщу з м'ясом обійдеться в 90,62 грн, без м'яса (пісного) – 28,04 грн. Вартість набору овочів для приготування борщу в червні зросла у всіх регіонах України - від 2,6% у Миколаївській до 77,7% у Закарпатській областях.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини, чому не дешевшає морква». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі