четвер, 11 січня 2018 14:16

Назвали м'ясо, яке найчастіше купують українці

Назвали м'ясо, яке найчастіше купують українці
Обсяги вирощування птиці 2017 року в сільгосппідприємствах зросли на 4,7%. Фото: zabeba.li

М'ясо птиці переважає в раціоні харчування українців.

"2017 року частка курятини збільшилася до 47 відсотків, здебільшого за рахунок яловичини як найдорожчого виду м'яса. Частка яловичини в загальних обсягах споживання м'яса всіх видів зменшилася до 16 відсотків при раціональній нормі споживання в 25 відсотків", - повідомив завідувач відділом фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Леонід Тулуш, пише ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла, як зміниться вартість цукру

За даними вчених Інституту аграрної економіки, обсяги вирощування птиці 2017 року в сільгосппідприємствах зросли на 4,7%. Водночас, обсяги вирощування інших видів сільськогосподарських тварин падають.

"Дисбаланс у виробництві м'яса значною мірою обумовлений недосконалістю державної фінансової підтримки 2017 року. Виробництво продукції птахівництва підтримувалося за двома напрямками - у вигляді бюджетної дотації в режимі квазіакумуляціі ПДВ і шляхом надання бюджетного відшкодування ПДВ при експорті продукції птахівництва. Виробники свинини і яловичини таких дотацій не отримали", - наголосив Тулуш.

Упродовж 2017 року спостерігалося подорожчання майже всіх продуктів в Україні. Щоправда, почала дешевшати гречка і цукор. Перше місце за темпами зростання ціни посіло сало — 68%. Друге місце займає морква — 64%. Далі йде буряк - подорожчав на 2 грн. Четверту сходинку за темпами зростання ціни займає свинина — 42%. За рік яловичина додала в ціні 34%. Кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 113 грн. Це на 29 грн більше, ніж було раніше.

Зараз ви читаєте новину «Назвали м'ясо, яке найчастіше купують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі