вівторок, 09 січня 2018 12:34

Експерт розповіла, як зміниться вартість цукру

Експерт розповіла, як зміниться вартість цукру
Cвітові ціни на цукор залежать від ситуації в Індії та Бразилії — найбільших виробників цукру. Фото: forbes.net.ua

До березня 2018 року закупівельна ціна на цукор зросте на 5-10%.

"Ми дуже залежимо від світових цін. Тому прогнозуємо, що в Україні ціни збільшаться десь на 5-10% до весни. Світові ціни, за різними оцінками, теж підуть вгору, але несуттєво", - повідомила керівник аналітичного відділу асоціації Руслана Бутило, пишуть "Українські Новини".

Експерт зауважила, що світові ціни на цукор залежать від ситуації в Індії та Бразилії — найбільших виробників цукру. Крім цього, вартість цукру залежить від ціни на нафту.

Після завершення сезону цукроваріння оптово-відпускні ціни зростуть приблизно на 5-7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яблука продають удвічі дорожче, ніж торік

"Ціни на внутрішньому ринку нижчі, порівняно з минулим роком. Це пов'язано з падінням цін на світовому ринку, порівняно з 2016 роком. Крім цього, на внутрішньому ринку спостерігався великий обсяг цукру", - каже Руслана Бутило.

За даними Держстату, з 10 листопада по 11 грудня 2017 року середньозважені ціни на цукор знизилися на 4,7%, або на 0,63 грн до 12,78 грн/кг.

На початку 2017 року середньозважені ціни на цукор були на рівні 14,92 грн/кг.

2017 року соціальні сорти чорного та білого хліба подорожчали на 2,4 грн. Середня ціна соціального хліба складає 13 грн за кг. Директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко стверджує, що підняття мінімальної заробітної плати на 16% та девальвація гривні у грудні на 3% спричинить зростання ціни на соціальний хліб у січні – лютому на 10%. На початок березня кілограм білого та чорного обійдеться у понад 14 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, як зміниться вартість цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі