пʼятниця, 18 вересня 2020 20:41

Наскільки Україна готова до опалювального сезону

Наскільки Україна готова до опалювального сезону
Україна готова до опалювального сезону на 90%. Фото: УНІАН

18 вересня Україна готова до опалювального сезону на 90%.

Запаси палива на ТЕС і ТЕЦ стабільно високі, повідомляє пресслужба Кабміну.

Прем'єр-міністру Денису Шмигалю доповіли про це на засіданні антикризового енергетичного штабу. Обговорювали питання готовності теплопостачальних організацій до опалювального сезону.

"Всі українські сім'ї, дитячі садки, школи та лікарні взимку мають бути забезпечені теплом. У нас є для цього всі умови. Сьогодні ми бачимо стабільно високі запаси палива на ТЕС і ТЕЦ, маємо рекордні запаси газу", - зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борги за комуналку: що відбувається з оплатою послуг

Він доручив головам ОДА, Міністерству розвитку громад і територій, Міністерству енергетики, Фонду державного майна та Нафтогазу розв'язати питання з проблемними ТЕЦ.

Шмигаль доручив керівникам обласних держадміністрацій щотижня проводити наради з підготовки до опалювального сезону і доповідати про їх результати Міністерству енергетики.

Взимку вартість опалення може вирости на 15-16% порівняно з початком опалювального сезону. Зі слів представника Асоціації постачальників енергоресурсів Артема Компана, вартість опалення змінюватиметься щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Наскільки Україна готова до опалювального сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі