субота, 12 січня 2013 12:36

Податківці шукають платників податків у соцмережах

Податківці шукають платників податків у соцмережах
Податківці стежать за доходами українців у Фейсбуці. Фото: tsn.ua

Податкова планує перевіряти сторінки українців у соцмережах, йдеться у сюжеті ТСН.

Зокрема, податківців цікавлять сповіщення про нові покупки (телефонів, машин, ноутбуків) і дорогий відпочинок. Вони пояснюють, що чимало українців живуть не за статками, хизуються цим у мережі, а платити податки забувають. Податкова може запитати та перевірити, де українці беруть гроші на техніку. Насамперед це стосується тих, хто має нульову зарплату.

Сторінка податкової міліції у Фейсбуці функціонує ще від квітня і набрала майже 4 тисячі друзів. Тут кажуть, що вже давно навчилися шукати онлайн, хто і що має.

"Використовується інформація з відкритих джерел – телебачення, інтернет", - пояснив заступник директора департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС Сергій Наумов.

Люди самі роблять публічною інформацію про свої статки у соцмережах. Та якщо хвалитися покупками українці люблять, то про гроші розповідають неохоче. Однак відповідати доведеться, запевняють податківці, бо часто українці, і не лише в інтернеті, применшують статки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці муситимуть заплатити більше 75 мільйонів податку на нерухомість

Так, киянка задекларувала продаж автомобіля "Бентлі" за 500 гривень при вартості 720 тисяч. За таку щедрість душі тепер має сплатити 110 тисяч податку.

Та інтернет - не єдиний метод податківців. Із 2014 в Україні можуть ввести обовязкове загальне декларування.

"Декларувати будуть усі. І декларуватись будуть усі доходи", - заявили податківці.

У податковій сподіваються, що статки декларуватимуть 25 мільйонів українців. Виняток - діти і пенсіонери. Водночас більшість українців не в захваті від такої перспективи.

"Якби це стимулювалося, що мені будуть якісь бонуси, то я б цим зайнявся", - пропонують люди.

На це податківці запропонували свій бонус: спокійний сон людям і додатковий прибуток державі.

Зараз ви читаєте новину «Податківці шукають платників податків у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі