Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2011 11:37

Найближчими роками світова економіка переживе спад - МВФ

Найближчими роками світова економіка переживе спад - МВФ

Зростання світового реального ВВП цього року і наступного становитиме близько 4,5% в порівнянні зі збільшенням на 5% за підсумками 2010 року.

Про це йдеться в повідомленні Міжнародного валютного фонду, названому "Перспективи розвитку світової економіки".

Очікується, що в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються, економічне зростання - на рівні 6,5% - значно випереджатиме мляві темпи зростання ВВП країн з розвиненою економікою на рівні 2,5%.

Експерти МВФ зазначають, що нині зберігаються істотні ризики зниження темпів зростання світової економіки щодо їх прогнозу.

Очікується зміцнення економічного підйому в Європі. Економічне зростання в Європі в цілому (за визначенням МВФ, це Європейський союз, країни Центральної і Південно-Східної Європи, що не входять в ЄС, європейські країни СНД і Туреччина) в 2011 і 2012 роках прогнозується на рівні 2,4% і 2,6 % відповідно (у 2010 році - 2,4%). Згідно з базовим сценарієм МВФ, інфляція цього року, ймовірно, прискориться до 3,8%, зважаючи на загальне пожвавлення економіки та різке зростання цін на біржові товари, проте в 2012 році вона знову сповільниться до 3%.

Економіка Греції та Португалії, згідно з прогнозом МВФ, в поточному році переживатиме спад. У країнах Європи з ринком, що формується (Emerging Europe, куди віднесені країни Центральної і Південно-Східної Європи, за винятком Чехії та країн, що взяли євро, європейські країни СНД і Туреччина), економічне зростання, як очікується, буде більш високим, на рівні 4,3 % в 2011 і 2012 роках,тоді як в 2010 році воно становило 4,%.

У квітневому прогнозі МВФ зростання Emerging Europe очікувалося на рівні 3,7% в 2011 році і 4% - у 2012-му.

Прогноз зростання економік розвинених країн Європи (куди входять країни ЄС, крім Болгарії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі та Румунії, а також Ісландія, Норвегія, Швейцарія та Ізраїль) залишився на колишньому рівні - 1,7% в 2011 році та 1, 9% - у 2012-му.

Зараз ви читаєте новину «Найближчими роками світова економіка переживе спад - МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути