середа, 14 серпня 2019 16:38

Нафтогаз проти Газпрому: суд Люксембурга оголосив рішення

Нафтогаз проти Газпрому: суд Люксембурга оголосив рішення
Про початок процесу стягнення активів з Газпрому за рішенням Стокгольму у Люксембурзі Нафтогаз повідомив ще у березні 2019-го. Фото: Depositphotos

Суд Люксембурга виконав рішення Стокгольмського арбітражу - конфіскував майна російського Газпрому на $2,8 млрд на користь Нафтогазу.

Про рішення суду Газпрому стало відомо ще у травні 2019-го. Російська компанія оскаржила його. Однак дата розгляду скарги поки не відома, пише hromadske.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивіденди Газпрому заморозили: подробиці

Водночас 19 липня суди Люксембурга та Нідерландів відхилили апеляцію Газпрому на виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території цих країн.

Про початок процесу стягнення активів із Газпрому за рішенням Стокгольма у Люксембурзі Нафтогаз повідомив ще у березні 2019-го. Крім того, українська компанія вже подала аналогічні позови до судів Швеції, Нідерландів, Швейцарії та США. За рахунок конфіскації активів Газпрому у цих країнах можна компенсувати близько $2,7 млрд боргу Нафтогазу.

28 лютого 2018-го у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами 2-х арбітражних проваджень у Стокгольмі, Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз проти Газпрому: суд Люксембурга оголосив рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі