четвер, 25 грудня 2014 09:59

На Волині страйкують гірники через закриття шахт

На Волині страйкують гірники через закриття шахт
Фото: uainfo.org

Шахтарі міста Нововолинська влаштували попереджувальний страйк проти закриття 1-ї та 9-ї копалень, вимагаючи збереження робочих місць, а також належного фінансування на 2015 рік 10-ї "Нововолинської" шахти.

У Волинській облдержадміністрації пообіцяли не закривати шахти, поки не буде запущено в дію "Нововолинську" шахту №10, повідомляє Укрінформ.

"Енергетична проблема України повинна мати локальні розв'язки. Для волинян - це вугільна промисловість. Поки у нас є свій ресурс, його потрібно використовувати. Тому обласна влада робить усе можливе, щоб нововолинські шахти працювали. Допоки не буде запущено в дію 10-ту шахту, про закриття інших не можу й бути мови", - запевнив гірників голова ОДА Володимир Гунчик.

В ОДА зауважили, що питання розвитку вугільної галузі регіону записане окремим пунктом у програмі стратегічного розвитку "Волинь - 2020".

Зазначимо, що раніше Нововолинська міськрада повідомляла, що згідно з програмою Кабміну "Нова політика енергетичної незалежності" нововолинські шахти №1 і №9 планують ліквідувати. Що ж стосується шахти №10, то кошти, передбачені в Держбюджеті в сумі 100 млн грн на її добудову, так і не надійшли в повному обсязі. Попередньо було виділено 37,6 млн грн, але їх вистачило тільки на виплату заборгованості із заробітної плати шахтарям.

Зараз ви читаєте новину «На Волині страйкують гірники через закриття шахт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі