понеділок, 08 серпня 2011 12:31

На світових біржах наростає паніка: Акції почали стрімко падати

На світових біржах наростає паніка: Акції почали стрімко падати

Різке падіння котирувань акцій на світових біржах у понеділок продовжилося після того, як міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вперше в історії знизило кредитний рейтинг США. Падають фондові індекси в Азії, російський ринок акцій відкрився в глибокому мінусі.

У понеділок торги на Токійській фондовій біржі почалися з різкого падіння котирувань акцій. За перші 15 хвилин торгів ключовий для Японії індекс NIKKEI, що відображає курси акцій 225 провідних компаній країни, знизився на 114,65 пункта (- 1,19%), до рівня 9185,23. Більш широкий індекс TOPIX, що відображає ціни на акції в першій секції біржі, втратив 11,26 пункта і впав до позначки 789,70.

На настрої токійських інвесторів вплинули зниження кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's і зміцнення ієни по відношенню до американського долара. У Токіо за 1 долар дають 78,28 - 78,29 ієни, що на 0,3 ієни менше, ніж у минулої п'ятниці.

Сильним падінням котирувань акцій завершили свою роботу минулої неділі фондові біржі країн Близького Сходу і Перської затоки.Торги закінчилися падінням основного індексу Тель-авівському фондовому майданчику на 6,99%, Дубайському - на 3,69%, Абу-Дабійському - на 2,53%, Квейтському - на 1,61%, Оманському - на 2,08%, Бахрейнському - 0,33%.

Найбільша в регіоні Ер-Ріядська біржа працювала два останні дні. Минулої суботи сукупне знецінення котируються на біржі акцій досягло 5,46%. Проте в неділю становище дещо покращилося, і індекс закрився в позитивній зоні (+ 0,08%).

Зараз ви читаєте новину «На світових біржах наростає паніка: Акції почали стрімко падати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі