середа, 17 липня 2013 15:52

На морі катамаран окуповується за два тижні
6

Фото: Фото: Володимир Мукан

На черкаських пляжах напрокат дають пластикові водні велосипеди, розраховані на 5 осіб. На березі пришвартовано вісім таких, двоє з них із червоним тентом. На борту кожного напис "Золото рибка."

"Це марка катамарана, їх роблять у Дніпропетровську, - каже Віталій. Він здає на прокат плавзасоби у мікрорайоні "Митниця", працює на господаря. - Такі набагато зручніші, ніж залізні радянські. Об них не пошкодиш тіло, цей пластик не нагрівається так сильно, як метал. Крім двох людей, що крутять педалі, сюди ще сідає троє осіб ззаду. На носі катамарана є місце для засмаги. Це місце особливо дівчата люблять. Ззаду є спеціальна драбина із нержавійки для того, щоб зручніше було вилазити на катамаран із води".

Година прокату водного велосипеду без даху коштує 60 грн, з дахом - 80 грн. За кожні 10 хвилин запізнення беруть 10 грн. Під заставу можна залишити документи або гроші.

За вихідний день напрокат беруть по 5-7 разів кожен катамаран, розповідає Віталій. У будні дні катаються менше.

"Кожен катамаран, якщо й візьмуть 2 рази на день, то добре. За день водний велосипед приносить 900-1100 гривень", - зазначив Віталій.

На морі катамаран окуповується за 2 тижні, кажуть на дніпропетровському підприємстві "Капбот", де виготовляють ці водні велосипеди.

"У Криму й Одесі беруть за прокат по 120 гривень за годину, на Азовському морі по 80-100. Там великий потік курортників, велосипеди майже не простоюють, - каже заступник директора "Капботу" Павло Мельников. - На морі за перших 160 годин катамаран окуповується, це приблизно 2 тижні. У Черкасах та інших містах на Дніпрі кожен катамаран окуповується за 4-5 тижнів".

Щоб прокат човнів чи водних велосипедів приносив більше грошей, не слід наймати незнайому людину працювати на точці прокату. Краще ставити своїх родичів або робити це самому.

"В одного знайомого власника точки прокату в Криму в день стабільно більше тисячі гривень від прокату катамаранів. А як тільки він відлучається із точки на пару днів і лишає там найманих робітників, виторг падає до 400-600 гривень. Наймані працівники полюбляють частину прибутку від прокату забирати собі, а деякі з них навіть не зацікавлені якісно виконувати свої обов'язки - на пляшку пива заробили за день і йдуть додому. В цього ж знайомого працівник не з'явився на роботу нещодавно, перепив й вирішив проспатися вдома. День заробітку через нього втратили", - зазначив Мельников.

Також більший виторг можна отримати, якщо приклеїти на корпус електронний годинник, щоб ті, хто катаються, могли слідкувати за часом самі і не проводити на воді більше часу, ніж заплатили.

"У Черкасах правильно роблять, що змушують платити за кожні 10 хвилин запізнення до берега. Багато прокатників на це не звертають уваги й втрачають по 100-200 гривень у день. Також слід мати в парку катамаранів водні велосипеди із тентом, правда, вони на 500 доларів дорожчі за ті, що без даху. Але завдяки ним можна заробляти у надто сонячні дні. Його братимуть люди, які бояться спекти шкіру чи отримати сонячний удар", - підсумував Мельников.

Що потрібно для відкриття точки прокату водних велосипедів:

- Зареєструватися приватним підприємцем.

- Звернутися до районного держреєстратора. Там заповнити реєстраційну картку форму №10, пред'явити паспорт й ідентифікаційний код, заплатити 34 грн реєстраційного збору в касі банку, пред'явити держреєстратору квитанцію оплати реєстраційного збору. Через 10 днів отримати свідоцтво підприємця.

- Піти зі свідоцтвом підприємця у районну податкову інспекцію, стати там на облік платника єдиного податку й обрати ІІ групу оподаткування.

- Підприємець ІІ категорії щомісяця платить єдиний податок - 20% мінімальної зарплати. І єдиний соціальний внесок до пенсійного фонду - 34,7% мінімальної зарплати. Це приблизно 596,99 - 620 грн.

- Подати заяву в міськдержадміністрацію на оренду землі біля води для прокату водних засобів.

- Там протягом двох тижнів приймуть рішення чи виділяти її й призначать місячну орендну плату. За сотку вона може коливатися від 300 до 900 грн у місць.

- Купити катамарани.

- Один водний велосипед без даху коштує 16 тис. грн , із дахом - 20 тис.

Зараз ви читаєте новину «На морі катамаран окуповується за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі