вівторок, 08 листопада 2022 18:47

На кордоні з Румунією відкриють другий пункт пропуску

На кордоні з Румунією відкриють другий пункт пропуску
На цьому тижні відкриють пункт пропуску "Красноїльськ – Вікову де Сус". Фото: МІУ

Новий міжнародний автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ – Вікову де Сус" на українсько-румунському почне працювати цього тижня.

Проїзд дозволять для легкових автомобілів і порожніх вантажівок. Цей пункт розвантажити єдиний пункт пропуску на кордоні з Румунією "Порубне – Сірет", який діє, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Пункт пропуску "Порубне – Сірет" нині – один з найзавантаженіших. Дорога до європейських портів іде саме через цей пункт пропуску. Він надважливий для українських експортерів і для вантажного транспорту немає альтернативи проїзду з України в Румунію. Інші пункти пропуску на українсько-румунській ділянці кордону не призначені для проїзду вантажівок. "Красноїльск – Вікову де Сус" від початку також проєктували як пункт пропуску для пішоходів і легкового транспорту. Відтепер з румунськими колегами ухвалили рішення, що "Красноїльськ" працюватиме для проїзду вантажівок", – сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина зробила пропозицію щодо зернової угоди

Закінчили капітальний ремонт понад 7 км дороги, облаштували інфраструктуру пункту пропуску.

Країна-агресорка Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

2 листопада президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив про "відновлення участі" в "зерновій угоді".

Відновлення участі РФ у "зерновій угоді" – це вагома перемога України на ґрунті дипломатії. Україна і весь світ наочно продемонстрували РФ, що її шантаж ні до чого не призводить. Свою роль відіграла й принципова позиція світової спільноти, зокрема, ООН і Туреччини, повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 2 листопада.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Румунією відкриють другий пункт пропуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі