вівторок, 12 квітня 2011 22:22

На дешеві кредити можна не розраховувати - експерт

На дешеві кредити можна не розраховувати - експерт

В Україні кредитори, банки і боржники законодавчо захищені слабко, і розраховувати на дешеві кредити не слід.

Таку думку висловив заступник директора департаменту нотаріату фінансового моніторингу юридичних послуг і реєстрації адвокатських об'єднань Міністерства юстиції України Дмитро Журавльов в ефірі Національного радіо.

"Є певна незахищеність і кредитора, і банка, і боржника, який в силу певних життєвих обставин не може обслуговувати свій борг. Усе, що забезпечує виконання боргових зобов'язань, повинно бути урегульовано чітко на законодавчому рівні. Сьогодні готуються зміни закону про іпотеку, про заставу, а також закону про забезпечення прав кредиторів. Думаю, ситуація поліпшиться. Кредити потрібні людям, бізнесу. В бізнес інвестувати вигідно, якщо він правильно побудований", - сказа він.

За його словами, банківські установи, крім власних, кредитують тими коштами, що вилучають у громадян.

"Це питання потребує певного захисту, який полягає у тому, що видаючи позику, кредитор повинен забезпечити виконання зобов'язань боржником. На сьогоднішні найбльш розповсюджений вид таких зобов'язань - застава чи іпотека нерухомості", - повідомив Журавльов.

Експерт також підкреслив, що розраховувати на дешеві кредити не зовсім доречно.

"Тому що економіка передбачає певні правила, і треба грати за тими правилами, які є. Коли буде процедура забезпечення прав кредиторів більш досконала, можливо буде швидко реалізовувати майно для погашення боргів, то це буде позитивним фактором, який посилить оборот грошових коштів. Відповідно банківські кредитори будуть захищені", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «На дешеві кредити можна не розраховувати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі