четвер, 31 березня 2011 02:00

Житлові кредити доступні семи відсоткам українців

У березні 2011-го кредити на придбання житла видають 24 банки. Переважно це невеликі фінустанови. Відсоткові ставки поступово знижуються.

Родина повинна оплатити 30–50% вартості квартири. На решту можна оформити позику. Їх видають на строк до 15 років під 14–22% річних. 2011-го середня зарплата в Україні складає 2338 грн. Щоб отримати згоду банку, родина повинна мати місячний дохід від 12 тис. грн, порахували в компанії "СВ-девелопмент". Для обрахунку брали середню вартість столичної квартири. Це 640 тис. грн.

— Банк бере до уваги витрати на харчування, дрібні покупки, комунальні послуги чи оренду житла. Клієнт має бути здатний щомісяця платити фінустанові за кредитом. Банки бояться ризикувати. Тепер лише сім відсотків українців мають можливість придбати помешкання у кредит. І більша частина користується цією можливістю. Умови кредитування дуже невигідні. Тепер найнесприятливіший період для житлового кредитування за всю історію незалежної України, — каже 32-річний Сергій Костецький, аналітик компанії "СВ-девелопмент". — Ринок нерухомості оживе лише після того, як позику почнуть видавати на 30–35 років під 13–14 відсотків річних.

Зараз ви читаєте новину «Житлові кредити доступні семи відсоткам українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі