вівторок, 20 грудня 2022 04:44

МВФ створив моніторингову програму для України

МВФ створив моніторингову програму для України
МВФ буде моніторити ресурси для України. Фото: Укрінформ

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду обговорила моніторингову програму для України та підтримала її.

Чотиримісячна Моніторингова програма із залученням ради директорів покликана допомогти Україні підтримувати стабільність і каталізувати донорське фінансування в умовах дуже великих потреб у платіжному балансі та надзвичайно високих ризиків, йдеться у заяві на сайті Міжнародного валютного фонду.

Основні заходи у межах цієї програми включають посилення мобілізації доходів і пожвавлення внутрішнього боргового ринку, підготовку стратегії фінансового сектора, а також підвищення прозорості та управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потреби на відбудову України зросли. Прем'єр назвав цифру

Там заявили, що вторгнення Росії продовжує мати руйнівний соціальний та економічний вплив на Україну. У результаті цього економічна активність різко скоротилася, інфляція залишається високою, а державні фінанси перебувають під надзвичайним тиском

Владі в основному вдалося зберегти макроекономічну та фінансову стабільність. Водночас потреби платіжного балансу залишаються дуже великими, а ризики надзвичайно високими.

"Велика та передбачувана зовнішня фінансова підтримка буде критично важливою для успіху стратегії влади, а виплати на початку 2023 року допоможуть подолати напругу", – йдеться у повідомленні.

З початку повномасштабної російської агресії державний бюджет України найбільше коштів отримав від західних партнерів.

У жовтні в Україну надійшли $1,3 млрд додаткового фінансування від МВФ. Кошти використають на посилення обороноздатності, виплату пенсій, соціальні програми й підтримку економіки, заявили в уряді.

Зараз ви читаєте новину «МВФ створив моніторингову програму для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі