неділя, 11 вересня 2022 01:58

МВФ поводиться з Україною занадто пасивно – Шмигаль

МВФ поводиться з Україною занадто пасивно – Шмигаль
Шмигаль незадоволений поведінкою МВФ. Фото: kmu. gov. ia

Міжнародний валютний фонд (МВФ) останнім часом поводиться щодо України, економіка якої потребує термінової підтримки, занадто пасивно.

Так, сторони ніяк не можуть узгодити програму фінансування, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на онлайн-зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє Gazeta.ua.

Шмигаль зазначив, що Україну підтримують США та Європа, а ось МВФ демонструє пасивну поведінку. До війни відносини України з Фондом були цілком робочими, за вісім років країна отримала $17 млрд кредитів від МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заходу треба готуватися давати гроші до кінця війни" – економіст

Але станом на сьогодні співпраця з Фондом проходить дуже пасивно, хоча Україна передала всі потрібні документи та закликала партнерів до активізації.

"Фонд виявив досить оперативну реакцію на початку повномасштабного вторгнення в березні, коли ми отримали дуже швидку допомогу. Зараз, на жаль, у нас відносні пробуксовки в підтримці МВФ", - додав прем'єр.

У Міністерстві фінансів, тим часом планують, що Україна зможе отримати від Міжнародного валютного фонду за новою програмою більше грошей, ніж повинна заплатити за боргами.

За словами Голови Національного банку Кирила Шевченка, в листопаді Україна розраховує отримати близько $20 млрд від МВФ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ поводиться з Україною занадто пасивно – Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі