середа, 02 березня 2022 02:19

Спецтема: Війна Росії проти України

МВФ і Світовий банк допоможуть Україні на $4млрд

МВФ і Світовий банк допоможуть Україні на $4млрд
МВФ збирається виділити Україні гроші. Фото: Українська правда

Світовий банк готує для України пакет допомоги у 3 млрд. доларів на найближчі місяці.

МВФ готові профінансувати Україну в обсязі до 1,4 млрд доларів, йдеться у спільній заяві Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

"Ми глибоко шоковані та засмучені руйнівною, людською та економічною шкодою, яку завдала війна в Україні. Люди гинуть, поранені та змушені втекти, а фізичній інфраструктурі країни завдано величезних збитків. Ми підтримуємо український народ через ці жахливі події", - значиться в заяві.

Фонд та банк узгодили виділення для України значних сум коштів, які зараз необхідні для підтримки економіки країни. "Наші установи працюють разом, щоб підтримати Україну на фронтах фінансування та політики та терміново збільшують свою підтримку", - заявили у МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуманітарної допомоги потребуватимуть біля 16 млн українців - ООН

Війна, розв'язана Росією проти України, вже призвела до наслідків інших країн. Споживчі ціни швидко зростають і спричинять більш високу інфляцію, яка найбільше торкнеться групи з низьким доходом. Також перебої на фінансових ринках лише погіршуватимуться з продовженням війни, до того ж до впливу від економічних санкцій проти РФ.

"Ця криза впливає на життя та засоби для існування людей у ​​всьому світі, і ми пропонуємо їм повну підтримку", - зазначили вони.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «МВФ і Світовий банк допоможуть Україні на $4млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі