пʼятниця, 20 листопада 2015 13:53

Москва не збирається направляти Україні пропозиції щодо реструктуризації

Москва не збирається направляти Україні пропозиції щодо реструктуризації
Фото: best-news.com.ua

Росія чекає від України пропозицій про реструктуризацію 3 млрд дол. боргу.

Про це заявили у російському Мінфіні, передає "Інтерфакс-Україна".

РФ не направляла Україні пропозицій щодо реструктуризації і не має цього робити, вважають у відомстві.

"Ми не направляли і не повинні направляти ніяких формалізованих пропозицій українській стороні, тому що РФ в даному випадку виступає кредитором. А згідно з міжнародною практикою, боржник повинен виходити з пропозиціями переговорів щодо боргу...", - сказала журналістам прес-секретар міністра фінансів РФ Світлана Нікітіна.

"Мінфін взаємодіє з МВФ, тому що, по-перше, з МВФ статус боргу вже давно обговорювався, фонд в принципі висловлювався про те, що Росії треба цей борг якось реструктурувати. Водночас МВФ погодився зі статусом боргу, ми повторюємо, що це суверенний борг, і він не може розглядатися нарівні з комерційними. Крім того, МФВ - це міжнародна організація, яка формує програму фінансової допомоги Україні... Тому ми чекаємо відповіді від МВФ", - заявила вона.

Нагадаємо, що прем'єр РФ Дмитро Медведєв напередодні заявив, що пропозиція Москви щодо реструктуризації не тільки вже направлена в МВФ, але й обговорювалася Мінфінами РФ і України.

16 листопада президент РФ Володимир Путін повідомив, що Росія готова відтермінувати борг України за євробондами на 3 млрд дол. на три роки (по 1 млрд дол. в 2016-2018 роках).

При цьому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Київ не буде виплачувати країні-агресору 3 млрд дол. Він також нагадав, що Україна пропонує Москві реструктуризацію на тих же умовах, що й іншим кредиторам: списання 20% боргу та відстрочка виплати на 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Москва не збирається направляти Україні пропозиції щодо реструктуризації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі