В Україні перестала дорожчати морква. Навіть трохи подешевшала. До цього ціни зростали протягом 6 тижнів.
Цього сезону відпускні ціни на моркву досягли історичного максимуму. Водночас попит на неї серед покупців впав. На початку минулого тижня торгівля у цьому сегменті практично зупинилася, передає Українська плодоовочева асоціація.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки м'яса на зарплату можуть купити українці
Щоб швидше продати моркву з овочесховищ, фермери почали знижувати ціни на неї. У середньому кілограм продавали по 16-20 грн.
За словами аналітиків, поки у фермерів будуть запаси минулорічної вітчизняної моркви, ціна не зростатиме.
В Україні овочі дорожчали у 25 разів швидше, ніж зростала інфляція. Тільки за квітень овочі борщового набору зросли в ціні на чверть. Беззаперечним лідером стала капуста – додала 43%. Зросла в ціні з 17,3 грн за кг у березні до 24,8 грн у квітні.
Коментарі