середа, 23 грудня 2020 10:03

Молоді українські сім'ї можуть отримати пільговий кредит на житло

Молоді українські сім'ї можуть отримати пільговий кредит на житло
Відповідний кредит надається терміном до 30 років. Фото: pixabay.com

Молоді українські сім'ї та одинокі громадяни віком до 35 років можуть взяти пільговий довготерміновий кредит на будівництво чи реконструкцію житла.

Це регулюється Постановою КМУ № 584 від 29 травня 2001 року. Згідно з нею, такий кредит можуть отримати сім'ї чи неповні сім'ї, одинокі громадяни, а також молоді вчені, віком до 35 років, розповідає finance.ua.

Утім, ці категорії громадян обов'язково мають потребувати поліпшення житлових умов. Це стосується громадян, які:

- забезпечені жилою площею менше, аніж 13,65 кв. м на особу;

- проживають у приміщенні, що не відповідає встановленим санітарним і технічним вимогам;

- хворіють на тяжкі форми деяких хронічних захворювань і потребують відселення;

- проживають за договором піднайму жилого приміщення в будинках державного або громадського житлового фонду чи за договором найму жилого приміщення в будинках житлово-будівельних кооперативів;

- проживають тривалий час за договором найму в будинках, що належать громадянам на праві приватної власності;

- проживають у гуртожитках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчі та найдешевші квартири: які суми виклали українці у листопаді

Відповідний кредит надається терміном до 30 років. Але не більше ніж до моменту досягнення старшим з подружжя пенсійного віку.

Потенційний отримувач повинен перебувати на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, і підтвердити платоспроможність.

Якщо кредит було погоджено, на особистий рахунок у банку потрібно зробити 1-й внесок у розмірі 6% від загальної вартості будівництва. Зробити це можна 2 частинами: на момент укладання кредитного договору – половину суми, залишок – протягом 10 днів після отримання в бюро технічної інвентаризації технічного паспорта.

Виплатити кредит потрібно буде не пізніше, ніж за 15 місяців після 1-го перерахування коштів зі свого рахунку на будівництво.

Обсяги видачі іпотеки в Україні зросли на 82%. У жовтні цього року банками було видано 662 іпотечних кредити загальною сумою 491 млн грн. Це найвищий місячний показник, починаючи з грудня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Молоді українські сім'ї можуть отримати пільговий кредит на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі