пʼятниця, 25 березня 2022 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Місяць війни: в ОП підрахували кількість залучених Україною грошей з-за кордону

Місяць війни: в ОП підрахували кількість залучених Україною грошей з-за кордону
Українська економіка "переживає" шок, заявили в ОП. Фото: УНІАН

Упродовж останнього місяця Україні вдалося залучити близько $4 млрд з-за кордону від іноземних партнерів. Водночас економіка країни "переживає" шок.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма в ефірі українського телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ідеться про цифри, близькі до $4 млрд", - сказав він. Водночас економіка країни "переживає" шок.

За різними оцінками, втрати в економіці України за місяць становлять від 35 до 60%. Але зараз зарано говорити про загальні втрати. Все залежить від воєнної ситуації в країні, зазначив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС заговорили про повну заборону торгівлі з Росією

"Але важливо не те, наскільки вона (економіка. – Gazeta.ua) постраждала, а те, що ми будемо робити, щоб її відновити", – наголосив Шурма.

Також зауважив, що дуже важливою складовою економіки є експорт. За кордон Україна може постачати продукти трьох галузей: металургія, аграрна галузь та ІТ-галузь. Уряд, стверджує Шурма, обіцяє робити все можливе, щоб вони розвивалися з можливістю експорту.

Станом на 23 березня Росія завдала збитків Україні у сфері протимінної діяльності на суму близько $250 млрд.

Щонайменше саме ця сума буде потрібна Україні для гуманітарного розмінування всіх наших земель, в тому числі тимчасово окупованих, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, беручи до уваги практичний досвід гуманітарного розмінування на Донбасі за минулі роки.

Зараз ви читаєте новину «Місяць війни: в ОП підрахували кількість залучених Україною грошей з-за кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі