понеділок, 08 жовтня 2012 14:31

Мін'юст замовив комп'ютерів на 30,5 мільйона

Мін'юст замовив комп'ютерів на 30,5 мільйона
Комп'ютери закуповують за кошти державного бюджету. Фото: olx.com.ua

Міністерство юстиції 4 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "ВалТек" на придбання персональних комп'ютерів на суму 30,45 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Придбати збираються 4 233 комп'ютери по 7 193 грн кожен. У комплекті також РК-монітор не менше 18,5", миша, клавіатура. Окрім того, на комп'ютерах має бути встановлена Microsoft Windows 7 Pro, або еквівалент, а на техніку має забезпечуватися 48 місяців сервісного обслуговувування й гарантії.

У конкурсній документації також зазначено: "Стосовно мови інтерфейсу операційної системи ми підтверджуємо, що нам потрібна операційна система з інтерфейсом російською мовою, тому що сьогодні 100% комп'ютерів міністерства мають російськомовний інтерфейс та використання іншого викличе можливі труднощі у користувачів".

Обладнання закуповують за кошти державного бюджету, отримати їх Мінюст повинен до кінця цього року.

Пропозиція "ВалТек" не була найдешевшою на тендері. Окрім неї у конкурсі брали участь ще дві компанії, зокрема ПрАТ "Інком" пропонував комп'ютери за 24,86 млн грн, однак пропозицію було відхилено як таку, що не відповідає умовам документації конкурсних торгів, а саме технічним вимогам. Різниця між "ВалТек" та єдиним допущеним конкурентом – ТОВ "Діавест енд Комплексні рішення" - становила 0,0008%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держбюджет недоотримає 43 мільярди, фінансувати видатки в грудні буде неможливо - Уманський

За 11 днів до розкриття пропозицій конкурсних торгів Мінюст суттєво змінив технічні вимоги до предмету закупівлі: за новими вимогами комп'ютери повинні були мати жорсткий диск не менше 320 Гб замість 250 Гб, замість 2 Гб оперативної пам'яті – не менше 4 Гб. Дату розкриття відповідно перенесли з 20 серпня на 29 серпня.

ТОВ фірма "ВалТек" має 375 грн статутного фонду. Засновниками фірми є кияни Ісатай Бекешев та Ольга Бекешева. З урахуванням цієї закупівлі з початку 2010 року фірма отримала замовлень на 102,58 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст замовив комп'ютерів на 30,5 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі